5 tips på julmusik för videos till Youtube
Cora logo

5 tips på julmusik för videos till Youtube

Vi har samlat den bästa julmusiken för dig att lägga till i din video. Redo och godkänd att användas på Youtube!

Den juligaste av bakgrundsmusik till videor

Du hör det först på avstånd. Ett plingande ljud. Det närmar sig i rytmiskt takt. Ett ljud som sveper dig tillbaka till barndomen. En varm känsla sprider sig sakta och det kommer närmre. Ljudet av bjällror. Julen är här!

Ja, julen är minsann här och kanske håller du på för fullt att redigera en video till Youtube. Att lägga till bakgrundsmusik i video är enkelt. Att välja rätt låt kan vara svårt. Det viktigaste är att få till den där perfekta och rätta stämningen när du väljer bakgrundsmusik. Det gäller särskilt för julmusik och julvideor. Med ett konto på Cora Music kan du välja och vraka bland flera julklassiker. Du kan använda musik hur mycket och hur många gånger du vill i videor på YouTube.

Letar du efter julmusik? Say no more, we got you! 

Vi har samlat några av våra julfavoriter från vårt musikbibliotek som gör det extra enkelt för dig att välja den perfekta bakgrundsmusiken till din video. 

1. Mer Jul - Adolphson och Falk

Lyssna på Mer jul av Adolphson och Falk här 

"Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus
Kulörta kulor i drivor
Bjällerklang som ackompanjemang
På alla julens skivor, jag vill ha

Mer jul, ge mig
Mer jul, jag vill ha
Mer jul, ge mig
Mer jul, Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar"


Är det ens jul om inte denna klassiker spelas? Nej säger vi! Vi kan stolt presentera och erbjuda “Mer Jul” av Adolphson & Falk till våra användare. En julklassiker av råge, redo att användas i din julvideo på Youtube.

2. Christmas Carols - Pernilla Österberg

Lyssna på albumet Christmas Carols av Pernilla Österberg här

Ett perfekt julalbum om du söker instrumental bakgrundsmusik. Julklassiker som “Deck the Halls”, “Jingle Bells” och “Silent Night”. Albumet innehåller också flera olika låtversioner som gör det ännu enklare för dig att redigera in musiken i din video. 

3. När det lider mot jul - Malena Ernman

Lyssna på När det lider mot jul av Malena Ernman här

Låt den svenska operasångerskan Malena Ernman sjunga in julen och en perfekt stämning till din video. Det blir så högtidligt att det knottrar sig på armarna. 

4. Maias jul - Maia Hirasawa

Lyssna på albumet Maias jul av Maia Hirasawa här

Söker du efter indiemusik som handlar om julen? Då rekommenderar vi att du lyssnar in på Maia Hirasawas album “Maias jul”. Julen är inte alltid perfekt, och den känslan förmedlar Maia med bravur. 

5. Vinterland - Sarah Dawn Finer

Lyssna på albumet Vinterland av Sarah Dawn Finer här

I albumet Vinterland tolkar Sarah Dawn Finer sina egna versioner av våra mest älskade klassiker som “Håll mitt hjärta”, “Vintersaga” och “Sancta Lucia”.  Ett album innehållandes vemod, kärlek och känsla. 

Ljudeffekter för julen

Behöver du juliga ljudeffekter? Spana vårt blogginlägg
"6 Christmas Sound Effects" för att på riktigt kunna strössla julkänslan i din video!