Cora Music presenterar Ragnar Grippe
Cora logo

Cora Music presenterar Ragnar Grippe

Han är tonsättare och kompositör, och ligger bakom musiken till Jönssonligan-filmerna. Ragnar Grippes musik finns tillgänglig på coramusic.com.

Ragnar Grippe är tonsättare och kompositör. Han ligger bland annat bakom musiken till de klassiska kultfilmerna Jönssonligan. Dessutom är han en av årets mottagare av Stims stipendium, som delas ut till upphovspersoner som skapar musik av hög konstnärlig kvalitet.

Med musik som spänner sig över genres som pop och elektronisk har han nu gjort den tillgänglig för youtubers genom Cora Music. Vi ställde några frågor till honom för att få veta mer om honom. 

Du har en lång karriär bakom dig och har skapat musik i över 40 år. Hur skulle du beskriva dina musik?

- Jag skulle säga att den spänner över allt från klassisk påverkan till ett intresse att förmedla möjligheter till möten mellan klassiskt och uttrycket i pop.

Var får du din inspiration ifrån?

- Människor, möten och nyfikenhet.

Nu kan videokreatörer ladda ned och använda din musik i videor på Youtube - berätta mer om musiken som finns tillgänglig?

- Albumen är allt från vokalt med en sopran Madeleine Kristoffersson mot en fond som snarare kommer från popvärlden, album med låtar som till viss del lånat sina titlar från dagens värld - politiker säger ”No Comment” - det albumet finns med på hemsidan. Där finns också renodlade elektroniska verk som av många betraktas som cinematografiska - det är den kommentaren jag ofta får.

Varför har du valt att ha din musik tillgänglig för Youtubers på coramusic.com? 

- Musik till bild ger musiken en ny dimension. Genom att lägga musik på Cora Music hoppas jag kunna få vara med om nya spännande samarbeten mellan musik och bild samtidigt som Cora Music har en riktig modell där alla vinner på det.

Klicka här för att se Ragnar Grippes tillgängliga musik hos coramusic.com

Foto: Mattias Edwall © 2022