Öka din synlighet med SEO på YouTube
Cora logo

Öka din synlighet med SEO på YouTube

Ta över YouTube med SEO: Så uppnår du succé genom att optimera dina videor och ökar din synlighet på plattformen!

Att ha en hög rankning på YouTube-sökningar är en viktig del för att bygga en framgångsrik YouTube-kanal. Genom att SEO-optimera videor för sökningar kan du öka synligheten för ditt innehåll och nå ut till en större publik. I denna artikel kommer vi att diskutera hur du optimerar dina videor för att ranka högre i YouTube-sökningar

1. Använd rätt nyckelord

Nyckelord är en viktig del av YouTubes SEO. När du laddar upp en video bör du fundera på vilka söktermer din målgrupp använder för att hitta innehåll som ditt. Du kan använda verktyg som Google AdWords Keyword Planner eller Ahrefs Keyword Explorer för att undersöka söktermer och se hur ofta de söks efter. Säg att du har en katt och vill publicera roliga kattvideor. Då behöver du få fundera på vad tittarna söker på för att hitta innehåll som ditt. 

Fundera ut vilka sökord som tittare använder för att hitta till videor som dina
Fundera ut vilka sökord som tittare använder för att hitta till videor som dina

När du har valt dina sökord, bör du använda dem i olika delar av din video. Det kan inkludera titeln, beskrivning, taggarna och i själva videon. Men var noga med att inte använda dina nyckelord för mycket - det kan göra att tittarna upplever de som tjatigt och orelevant. 

2. Skapa engagerande och relevanta videor

För att ranka högre i sökningar på YouTube måste dina videor vara relevanta och engagerande för din publik. När tittarna tittar på din video längre och interagerar med den, indikerar det till YouTube att din video är av hög kvalitet och bör rankas högre. 

Analysera andra kanaler och se hur du kan få din att sticka ut från dem!
Analysera andra kanaler och se hur du kan få din att sticka ut från dem!

Det finns några saker att tänka på för att skapa engagerande och relevanta videor. För det första bör du ha en tydlig målgrupp i åtanke när du skapar din video. För det andra bör du göra din video intressant och underhållande för tittarna. Det kan inkludera att använda visuella effekter, bra musik från Cora Music eller en rolig eller annorlunda vinkel på videon. Få den att sticka ut! 

3. Optimering av titeln

Titeln på din video är en av de viktigaste faktorerna för att ranka högt i YouTube-sökningar. Den bör vara kort, intressant och innehålla dina nyckelord. Om du kan inkludera dina nyckelord i början av din titel är det ännu bättre.

Se till att din videos innehåll matchar med vad du döper den till
Se till att din videos innehåll matchar med vad du döper den till

För att göra din titel ännu mer effektiv bör du också inkludera något som kan locka tittare att klicka på din video. Det kan inkludera saker som att lova en lösning på ett problem, att avslöja något hemligt eller att ge tittarna en unik upplevelse. Men var försiktigt, om du lovar det för ofta kan tittarna uppfatta det som clickbait. Alltså att du lurar dem att klicka på videon, vilket i slutändan kan få tittarna att sluta kolla på dina videor. 

Beskrivning och taggar

Vad skriver i beskrivningen och vad du väljer för taggar för din video är också en viktig aspekt för YouTubes SEO. Din beskrivning bör vara detaljerad och innehålla nyckelord, men den bör också vara intressant och engagerande för tittarna. Det kan inkludera att beskriva vad tittarna kan förvänta sig av video och att ge dem en anledning att titta på den. Var noga med att inkludera länkar till din webbplats och dina sociala kanaler så att tittarna kan få mer information om dig och din kanal.

Tagga upp din video med rätt taggar
Tagga upp din video med rätt taggar

Taggar är också viktiga för att hjälpa YouTube att förstå vad din video handlar om och för att hjälpa tittare att hitta ditt innehåll. När du taggar din video bör du välja relevanta ord och fraser som beskriver innehållet. 

Använd en anpassad thumbnail

En bra och relevant thumbnail kan göra stor skillnad när det gäller att locka tittare till att klicka på din video. Din thumbnail bör vara attraktiv, relevant och representera vad din video handlar om. Du kan använda verktyg som Canva eller Adobe Spark för att skapa en anpassad thumbnail.

Försök göra en thumbnail som sticker ut och som dra ögonen till sig
Försök göra en thumbnail som sticker ut och som dra ögonen till sig

När du väljer en thumbnail, se då till att den även här inte är clickbait eller vilseledande. Den bör ge en korrekt bild av vad tittarna kan förvänta sig av din video.

Få fler visningar, gilla och kommentarer

Ju fler visningar, gilla och kommentarer din video har, desto högre kommer den att rankas på YouTube-sökningar. För att få fler visningar kan du marknadsföra din video på dina sociala medieplattformar eller samarbeta med andra YouTubers för att få mer exponering. Du kan också använda annonsering på YouTube eller Google för att nå en större publik.

För att få fler gilla och kommentarer, se till att du gör det lätt för tittarna att engagera sig med din video. Du kan inkludera en uppmaning till handling i din video där du ber tittarna att gilla och kommentera, eller så kan du svara på kommentarer för att uppmuntra mer interaktion.

Optimering för mobiler

Eftersom många människor tittar på YouTube på sina mobiler är det viktigt att optimera din video för det. Detta inkluderar att använda en anpassad thumbnail som ser bra ut på små skärmar, att använda stora och tydliga texter i din video och beskrivning.

Glöm inte att många tittar på YouTube via mobilen
Glöm inte att många tittar på YouTube via mobilen

Sammanfattning

Det finns många saker du kan göra för att optimera dina videor för sökningar på YouTube. Genom att använda rätt nyckelord, skapa engagerande videor och optimera din titel, beskrivning och taggar kan du öka din synlighet på YouTube. Att få fler visningar, gilla och kommentarer kan också hjälpa till att ranka din video högre på sökningar. Med dessa tips kan du bygga en framgångsrik YouTube-kanal och nå ut till en större publik. Stort lycka till! 

Musik till video

Behöver du musik till din video kan du enkelt ladda ned och använda populära låtar från vårt musikbibliotek. Vi erbjuder det som i stort sett ingen annan kunnat erbjuda förut - copyrightskyddad musik som du kan använda i dina videor på Youtube. Klicka här för att skaffa din licens nu! Vi har tusentals låtar och ljudeffekter godkänd och redo att användas på YouTube. Med koden CORAONE får du en fri månad. Starta ditt konto idag!