Romantisk bakgrundsmusik till YouTube-videor
Cora logo

Romantisk bakgrundsmusik till YouTube-videor

Med romantisk bakgrundsmusik får du tittarnas hjärtan att banka. Här är de bästa romantiska låtarna till din YouTube-video!

Ta fram lådan med näsdukar, för att vi är på väg dyka ned i ett hav av romantisk musik. Och vilken bättre tillfälle att göra det på om inte inpå årets mest kärleksfulla tid - Alla hjärtans dag. Vi har valt ut kärlekslåtar från vårt musikbibliotek som har det där lilla extra. Låt tittarnas hjärtan pumpa i takt med den perfekta bakgrundsmusiken i din video.

Ljud och musik har länge använts för att förstärka tittarnas känslor och visuella upplevelser. En stor genre inom bakgrundsmusik är den romantiska. Romantisk musik har förmågan att skapa ett känslomässigt djup och förstärker den visuella historien i din video. Oavsett om det är en rar kärlekshistoria eller en romantisk komedi, så kan romantisk bakgrundsmusik hjälpa dig att få till den där perfekt kärleksfulla atmosfären i din video. När du registrerar ett konto hos oss får du tillgång till alla möjliga romantiska låtar, redo att användas i din video på YouTube. 

Romantisk musik då och nu

Termen romantisk musik beskriver egentligen en musikstil inom klassisk traditionell musik som växte fram i slutet av 1700-talet. Dåtidens musik kan kort beskrivas som känslomässiga uttryck med svepande melodier. Men i den här artikeln pratar vi inte om Beethoven eller Chopin utan om nutidens version av romantisk musik. För att i vårt århundrade kännetecknas romantisk musik mer av låtar med mer renodlade romantiska texter och känslor. Vi är lite mer upfront, så att säga. Ofta används ett långsammare tempo med mjuka instrument men det kan också vara glada upptempolåtar med härliga och poppiga kärleksförklaringar. 

Tänk på det här när du väljer låt

När du ska välja musik i din video är det viktigt att tänka på stämningen och tonen i låten. Långsamma, mjuka låtar med lugn sång och milda instrumentaler, ger en intim och romantisk stämning. Upptempolåtar ger en mer lättsam och lekfull touch. Oavsett om det är en klassisk ballad, en modern kärlekslåt eller ett mäktigt klassiskt romantiskt stycke á la Beethoven, så kan romantisk bakgrundsmusik skapa en känslomässig pulshöjande reaktion.

Använd känslorna

Men kärlek är inte alltid en dans på rosor. Ibland kan man också använda romantisk bakgrundsmusik för att visualisera och förstärka något sorglig, vemodig och ledsamt. Du är inte ensam om att på ett eller annat sätt blivit sviken eller varit olyckligt kär, och vi vet att det gör ont men prova att utnyttja och ta tillvara på den känslan. Du kan till exempel använda en vemodig låt när du berättar att du och din partner har gjort slut eller varför inte ett sorgligt pianostycke? Det kommer garanterat förstärka den visuella historien och få dina tittare att känna exakt den känsla du vill förmedla med videon. Utgå ifrån dina egna känslor, helt enkelt! 

Välj bland romantisk bakgrundsmusik från musikbibliotek

Från klassiska kärlekssånger till moderna popballader. Inom musiken finns kraften att framkalla känslor och föra oss samman i en värld fylld av kärlek och passion. I vårt musikbibliotek hittar du massor av kärlekslåtar från olika genres. Från jazzig flottarkärlek till lugna romantiska LoFi-beats.

Perfekt romantisk bakgrundsmusik till videor på YouTube

1. Miss Li - Oh Boy 

En svängig och glad låt som handlar om längtan efter en särskild person som får hela kroppen att pirra. Lyssna och använd låten här!

2. Michael Ellgren - Memories of You

Ta mitt hjärta och håll det ömt. Det här fantastiska musikstycket är både kärleksfullt och sorgligt. Lyssna och använd låten här!

3. Sarah Dawn Finer - Kärleksvisan 

Har du sett videor i sociala medier på barn, bröllop eller andra passionerade kärleksförklaringar så är sannolikheten ganska stor att du har hört den. Det svenska folkhemmets hjärta bankar extra hårt för den här låten. Lyssna och använd låten här!

4. Jezy World - Wings of Love

Beats som dunkar i takt med hjärtat. Den här låten har den perfekta kombinationen av cool kärleksLoFi. Lyssna och använd låten här! 

5. Eric Gadd - The Right Way

Kan det bli smörigare än en härlig 90-tals dänga som handlar om en människa som bara vill älska en annan på rätt sätt? Lyssna och använd låten här!

6. Jan Johansson - Flottarkärlek

Här har vi jazz från en jazzlegendar som kommer att få dina tittare på YouTube att börja swinga sina huvuden lite extra i takt med musiken. Lyssna och använd låten här!

7. Johan Ekhé - To Fall in Love (instrumental)

En upptempolåt som för oss tillbaka till den rökiga nattklubben, de söta drinkarna och jakten på kärleken. Lyssna och använd låten här!