Topp 3 - December
Cora logo

Topp 3 - December

Norrländsk elektronisk epadunk, alternativ indierock och klassiska jultoner dominerade topplistan för december

Varje månad presenterar vi en Topp 3-lista på vilka låtar från vårt musikbibliotek som fått mest uppmärksamhet under föregående månad. Under december månad har förutom den klassiska julmusiken, även norrländsk epadunk och alternativ indierock kvalat in! 

TOPP 3:

1. The Wake/Hooray Hooray - Tiger Lou 

Tiger Lou är ett svenskt indierockband som bildades 1999 av Rasmus Kellerman. Bandets musik kännetecknas av dess användning av speciella melodier och känslomässiga texter. Bander har skapat ett eget unikt sound inom indierock som kan beskrivas som en blandning av både alternativ rock och postrock. Lyssna och använd musik från Tiger Lou här! 

2. Livet på en pinne - HOOJA

Under 2022 tog musikduon Hooja Sverige med storm med sina norrländska låtar. Musiken går att beskrivas som en elektronisk version av norrländsk epadunk. Med låttexter som blivit populära av både små som stora,  driver de med olika stereotyper av norrlänningar och stockholmare. Lyssna och använd musik från Hooja här!

3. När det lider mot jul - Malena Ernman

Malena Ernman är en svensk operasångerska känd för sin kraftfulla sopranröst och mångsidiga framträdanden. Hon har en framgångsrik internationell karriär inom opera och representerade bland annat Sverige under Eurovision Song Contest under 2009. Malena har också släppt flera album med både opera och popmusik. Lyssna och använd musik från Malena Ernman här!