Skip to main content
5 sätt att få fler prenumeranter på Youtube
Cora Music Blog5 sätt att få fler prenumeranter på Youtube
Hur blir man populär på Youtube? Vad kan du göra för att få fler prenumeranter på Youtube? Vi har svaren!

Om du är intresserad av att öka antalet prenumeranter på din kanal så kan det krävas lite strategiskt tänk från din sida. Att posta för skojs skull i all ära, men om du är ute efter något mer med din Youtube-kanal så finns det flera enkla steg du kan ta för att öka antalet prenumeranter. Här nedan har vi listat några av dem.

1. Var konsekvent med ditt content

För att få fler prenumeranter på Youtube behöver du vara konsekvent med innehållet du skapar för din kanal. Dina prenumeranter följer dig för en anledning och de gillar att veta vad de kan förvänta sig från dig. Det betyder naturligtvis inte att du inte kan experimentera och testa nya saker, men försök hålla dina experiment inom det området som gör dig unik. Om du till exempel har en kanal där du recenserar filmer så kommer din publik att förvänta sig just det. Om du då plötsligt börjar slänga in matlagningsvideor eller resevloggar så finns det en stor chans att dina följare inte kommer att gilla det.

Vill du göra något nytt så kan du däremot testa att koppla din nya idé till din nisch. Kanske du testar att laga en berömd maträtt från en film, eller kanske ditt resmål för resevloggen är inspelningsplatsen för en känd film? Vad för videor tycker du om att skapa och vad tycker dina prenumeranter om att se? Hitta ett bra mellanläge och håll dig till det. Om dina tittare vet vad för sorts videor de kan förvänta sig från din kanal så kommer fler att vilja prenumerera.

Hitta din nisch och håll dig till den.
Hitta din nisch och håll dig till den.

2. Använd SEO för att synas bättre

SEO står för search engine optimization och påverkar synligheten av din video hos sökmotorer som Google. Om du vill öka dina prenumeranter så finns det mycket du kan göra för att fler ska kunna hitta din video på Google. Faktorer som spelar roll för din videos synlighet är till exempel namnet på videofilen, rubriken på din video, videons thumbnail (läs mer om det i nästa steg), hur du kategoriserar videon, vilka taggar du använder och vad du skriver i videons beskrivning.

När det kommer till SEO är sökord viktiga. Tänk på vad dina tittare vill se och vad de skulle kunna söka efter på Google för att hitta just det. Om du till exempel gör roliga skämtvideos på din kanal, fundera då på vad någon som vill se din video skulle söka efter. Det är så titlar som “Funny prank video” blir vanligt förekommande. SEO är ett enkelt och kostnadsfritt sätt för dig att få fler prenumeranter på Youtube så använd det till din fördel.

3. Skapa en lockande thumbnail

Visste du att bild och text tillsammans får 94 % mer visningar än bara en text i sociala medier? Det visuella är viktigt för oss människor, och när det kommer till en Youtube-video så är en thumbnail bland det första vi ser. Din video behöver ha en thumbnail som lockar tittaren att klicka på den för att se mer. Undvik att ta den förvalda thumbnail-bilden som Youtube själv föreslår och lägg istället lite tid och energi på att skapa en egen thumbnail-bild och göra den lockande och intressant. På så sätt kommer du att öka chansen att fler klickar på din video istället för att bara scrolla förbi den. Och ju fler som faktiskt ser din video, desto större är chansen att de kommer att prenumerera på din kanal. Men undvik clickbait, du vill inte att dina tittare ska förvänta sig något som din video faktiskt inte innehåller!

Även om det kan locka någon att titta på videon, så kommer tittaren känna irritation och besvikelse om du använder clickbait. Ta hand om dina tittare istället för att utnyttja dem!
Även om det kan locka någon att titta på videon, så kommer tittaren känna irritation och besvikelse om du använder clickbait. Ta hand om dina tittare istället för att utnyttja dem!

4. Samarbeta med andra youtubers

Om du är intresserad av att öka antalet prenumeranter så borde du fundera på hur du kan samarbeta med andra videokreatörer på Youtube. Det öppnar nämligen upp din kanal för en ny potentiell publik. Samarbeta med en youtuber som gör liknande content och som har en liknande följarskara som du, så får din kanal exponering bland tittare som gillar den sortens content du gör, men som kanske inte visste att du existerade förrän nu. Det ger dig också möjlighet att nätverka och lära känna andra kreatörer i din bransch. Dessutom får du nytt och roligt content som är något utöver det vanliga, vilket dina följare kommer att gilla. Att samarbeta med andra youtubers är med andra ord något som definitivt kan hjälpa dig att öka dina följare.

5. Interagera med din publik

Var kan du se vad dina tittare tycker om din video? Var kan du se vilka frågor och önskemål dina tittare har till dig? Var kan du se vad dina tittare säger till varandra? I kommentarerna! Att interagera med dina tittare och kunna svara på frågor och feedback är en av sakerna som bidrar till att skapa ett community kring din kanal. Målet är att i slutändan ha ett självgående community som interagerar med varandra i kommentarerna utan att du behöver tvinga fram det. Att göra bra content bidrar till fler tittare, men att ha ett kommentarsfält där dina tittare kan få svar på sina frågor, dela med sig av sina tankar och känna gemenskap, gör att tittarna konverteras till följare som fortsätter se på dina videos även i framtiden.

Kom ihåg!

Det kan vara tufft att vara kreatör på Youtube. Det är svårt att nå ut i bruset och det kan ta tid innan det börjar rulla in prenumeranter. Därför hoppas vi att dessa tips kan göra det lite lättare för dig. Och som ett extra hjälpverktyg för att stå ut ur mängden så kan du såklart alltid använda dig av musik från Cora Music. Vi erbjuder det som i stort sett ingen annan kunnat erbjuda förut - copyrightskyddad musik som du faktiskt gillar och känner igen, som du kan använda i dina videor på Youtube. Klicka här för att skaffa din licens nu!

Finally.
The music your videos always deserved.
Start free trial
Start with a 30-day free trial period.
Cancel whenever you'd like.