Skip to main content
Roliga ljudeffekter till Youtube-videor
Cora Music BlogRoliga ljudeffekter till Youtube-videor
Roliga ljudeffekter ökar den komiska effekten och får din video att upplevas professionell. Därför ska du börja använda ljudeffekter i dina videor.

🇸🇪 

Så kan du använda ljudeffekter 

Att använda bra och väl genomtänkt musik i video kan verkligen stärka och förhöja tittarnas upplevelse av den. Men musiken är faktiskt inte det enda som drastiskt kan förändra en video. Ett verktyg du borde börja använda mer är ljudeffekter. Ljudeffekter kan hjälpa dig berätta en historia, väcka känslor eller lägga till drama i olika filmsekvenser. En väl vald ljudeffekt kan till och med eliminera behovet av det visuella i en video. Säg till exempel att ditt videoklipp innehåller en simulering av en bilkrasch. Då kan du med fördel ersätta klippet med ett ljud av en krasch, och på så sätt skapa en visualisering i tittarnas hjärnor. Så stark är kraften av ljud i videor!

Ljudeffekter bygger varumärke

Du kan också få dina tittare att känna igen och komma ihåg dig som YouTuber genom ljudeffekter. Att använda samma ljud i en introduktionsscen eller ett avslutningsklipp kan hjälpa dig att bli ihågkommen av dina följare. Hitta en ljudeffekt som passar dig, dina videor och se till att prenumeranterna kopplar ihop ljudet med din kanal. Det kommer få dem att tänka på dig varje gång de hör ljudet. 

Förstärk rumsliga ljud 

Ibland behöver man förstärka rumsliga och verkliga ljud i videor, och då kan ljudeffekter komma väl till användning. Kanske måste man förhöja ljudet av fotsteg eller ljudet av en knapp som trycks in. Genom att använda ljudeffekter  förstärker och förbättrar du ljuden från den verkliga världen. 

I vårt ljudeffektsbibliotek kan du bläddra bland över 7000 ljudeffekter. Vi erbjuder samma högkvalitativa ljudeffekter som används av Hollywoods stora filmbolag Lucas Films, Warner Bros Studios och Twentieth Century Fox med flera. 

Enkla och roliga ljudeffekter till Youtube-videor

Om du är ovan att använda ljudeffekter i videor kan det vara en bra start att börja använda roliga ljudeffekter. Roliga ljudeffekter eller Comedy Sound Effects på engelska, kan till exempel lyfta en vanlig vlogg genom att öka den komiska effekten och få videon att upplevas professionell och välgjord. 

Vi har samlat åtta stycken extra roliga ljudeffekter från vårt ljudeffektsbibliotek:

1. Comedy Sound Effect - Slide Whistle Up

Ljudeffekt som passar bra för att förstärka en särskild rolig händelse i en video.

Comedy Sound Effect - FINNISH COOKING

2. Comedy Sound Effect - FINNISH COOKING

Ljudeffekt att användas i ett klipp där någon lagar mat. Är det verkligen så här det låter när finskar lagar mat? 

3. Comedy Sound Effect - WHOOP WHISTLE LONG

Ljudeffekst som förslagsvis skulle passa extra bra till ett klipp där man ser något skjutas iväg. 

4. Comedy Sound Effect - SMALL GONG 

Ljudeffekt att användas när man behöver väcka liv i tittaren! 

5. Comedy Sound Effect - BANGED MY HEAD 

Ljudeffekt som kan användas när man vill visualisera en ny idé. 

6. Comedy Sound Effect - HORN TOOT PARTY

Ljudeffekt som passar extra bra vid ett födelsedagskalas eller när man firar något. 

7. Comedy Sound Effect - CLOCK REPAIR MUSIC PERCUSSION

Ljudeffekt som tickar på. Skynda, skynda, tiden tar snart slut! 

8. Comedy Sound Effect - THAT'S IT FOLKS MUSIC PERCUSSION

Ljudeffekt som kan användas när man vill förstärka att något inte riktigt gick som man tänkt sig. 

Förhoppningsvis känner du dig riktigt inspirerad och redo att börja använda ljudeffekter i videor! Vi erbjuder över 7000 ljudeffekter av olika slag,  kolla in de här. Vi har också tusentals låtar att komplettera din video med. Spana in vårt musikbibliotek här. För att använda ljudeffekter och musik i dina videor måste du vara medlem i Cora Music, se till att registrera ett konto idag! ☝🏻

Finally.
The music your videos always deserved.
Start free trial
Start with a 30-day free trial period.
Cancel whenever you'd like.